You are currently viewing Græsplænen, hvornår skal den slås for sidste gang?

Græsplænen, hvornår skal den slås for sidste gang?

Her på Børge Blog vil vi gerne give et rigtigt godt råd om at gøre græsplænen vinterklar.
Inden det sene efterår sætter ind (september/oktober måned), er der en række ting, som du skal gøre for at forberede græsplænen til den kolde årstid, så den er bedst mulig kan klare kulden og sneen.

Jordtemperatur:
Jordtemperaturen er væsentlige faktor for hvornår du slår græs for sidste gang i år, ved 6-7 grader, vokser græsset ikke mere, og du bør stoppe med at slå græs for i år.

Græslængde:
Husk at græsset ikke må være for langt, hvis du ønsker en pæn start på græsplænen næste forår.De sidste par gange du slår græsset inden vinter sæsonen sætter ind, er det en god ide at indstille plæneklipperen til en højere græslængde omkring de 6 cm i stedet for omkring de sædvanelige 4 cm – så overvintrer din græsplæne bedst.

Eftersåning:
God ide er at efterså i september. Lys og varmeforholdene er stadig til, at græsfrøene kan nå at få fat inden kulden slå ind.
Det en god ide at efterså en gang om året. Måske er der ikke så mange, der tænker over det, når græsplænen først er anlagt, men en årlig eftersåning er godt givet ud. Det er med til at holde din græsplænen tæt og fri for ukrudt.

Gødning:
Hvis du ikke har eftergødet i juli, kan du stadig nå det i august, og september er sidste udkald. Eftergødning kan du fint foretage i forlængelse af eftersåningen. Bedst at gøde en dag hvor græsset er helt tørt, ellers risikere du at svide græsset af hvis græsset er fugtigt eller vådt.

At gøre have og græsplæne vinterklar er rimeligt nemt hvis du ved hvad du skal gøre, på https://www.bolius.dk og https://husoghavesiden.dk/ finder du en rigtig god vejledning om at gøre græsplæne samt haven vinterklar.

Læs mere om have og undendørs aktiviter på Børges Blog HER

Skriv et svar